OVER ONS

EK is een organisatie waar initiatief, team spirit en passie voor retail centraal staat. Innovatie en creativiteit zijn belangrijke kernwaarden in ons bedrijf. De retailwereld is dynamisch en verandert snel.
Van onze medewerkers wordt daarom flexibiliteit gevraagd om met hun kennis en kunde ondernemers in hun bedrijfsvoering te ondersteunen.

Via een uitgebreid serviceaanbod - van inkoop- en financiële services tot het beheren van franchiseformules - ontzorgen we zelfstandig ondernemers zodat zij zich op hun winkel kunnen focussen.

Vind je het belangrijk om van elkaar te leren en jouw collega’s op te zoeken (connecting with people) om zo het beste resultaat voor onze klanten te bereiken? Ben je resultaatgericht en heb je verantwoordelijkheidsgevoel?
Dan heeft EK je veel te bieden. Je bent bij ons zeker nog lang niet uitgeleerd, want er is absoluut ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling.

 

ONZE 6 CULTUURPRINCIPES


Prestaties
We gedragen ons als een team en we kunnen onze strategische WHY, HOW EN WHAT, dromen. We durven te leren van onze fouten. Maar kunnen ook goed onze successen en die van onze ondernemers samen vieren.


Structuur
Onze structuur wordt gekenmerkt door heldere functies en een flexibele houding. We geloven in de individuele kracht. En streven ernaar om de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek te hebben.


Werksfeer
We waarderen constructieve feedback en verschillende perspectieven. We werken als een team graag samen.

 


Communicatie
We overleggen met elkaar op basis van respect en empathie. De vorm en inhoud van onze communicatie is duidelijk en helder.
 


Besluitvorming
Op basis van wederzijds vertrouwen en vrijheid hebben we de verantwoordelijkheid en moed om tot duidelijke besluiten te komen.
 


Team
Om de beste prestaties te leveren, stimuleren wij zoveel mogelijk collega's om hun talenten in te zetten en te ontwikkelen. Wij handelen als verantwoordelijke ondernemers: wij houden van uitdagingen en durven te innoveren.
 

 

WAT DOEN WE?
 

 

 

ONZE MEDEWERKERS AAN HET WOORD

Lianne Laseur: Geen dag is hetzelfde

Lianne werkt sinds 2009 bij de organisatie. “Ik ben inkoop assistent bij Libris Blz. waarbij zo’n 180 zelfstandige boekhandels zijn aangesloten. In deze kwaliteitswinkels werken mensen met veel kennis van én liefde voor het boek.

Mijn werkzaamheden zijn erg divers. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van onze eigen inkoopbeurzen in Hoevelaken, het onderhouden van contacten met uitgevers en boekhandels, het maken van inkoopafspraken met uitgevers, het regelen van acties, retouren, speciale uitgaven…Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat maakt het juist zo leuk en uitdagend, die afwisseling. Geen dag is hetzelfde.”

“Ik werk graag samen met boekhandels en uitgevers, we hebben veel overleg met elkaar en dat gaat nooit vervelen. Tijdens onze beurzen ontmoet ik de mensen ‘live’ met wie ik anders altijd communiceer per telefoon of via e-mail. Libris Blz. kent een eigen organisatie en maakt tegelijkertijd onderdeel uit van EK Nederland. Ik heb regelmatig contact met collega’s die elders binnen EK Nederland werkzaam zijn en dat maakt het werken alleen maar leuker.”

“Als inkoop assistent heb ik de afgelopen jaren meer verantwoordelijkheid gekregen en bepaal ik grotendeels zelfstandig een aantal werkzaamheden. Dat vind ik prettig, die ruimte om zaken op te pakken en daar ook de regie in te nemen. Zo blijft mijn functie zich steeds ontwikkelen en zijn er altijd weer nieuwe uitdagingen. En dan ben ik óók nog eens de hele dag met boeken bezig. Ik zie alle nieuwe boeken langskomen. Wat wil je nog meer?”