Accountmanager Meubelen

Vacaturekenmerken

ACCOUNTMANAGER MEUBELEN - Regio Noord

EK Living is op zoek naar een gedreven collega voor de functie van Accountmanager Meubelen.

Ben je sterk commercieel gedreven, een goede netwerker en beschik je over een lange adem? Deze talenten en eigenschappen komen hier goed van pas!

Wat ga je doen?

Met jouw kennis van het meubelvak, retail, cijfermatig inzicht, enthousiasme en innovatieve ideeën weet je jouw klanten en collega’s te enthousiasmeren en motiveren.

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het onderhouden, uitbreiden en adviseren van relaties, het onderbouwen en motiveren van (new) business bij ondernemers en het behalen van je eigen doelstellingen. Tevens zorg je voor acquisitie van nieuwe ondernemers die zich aansluiten bij EK Living. In het team is een verdeling gemaakt in de relaties, dus je bent binnen het team dan ook verantwoordelijk voor je eigen klanten en kunt zelfstandig aan de opbouw van je eigen portefeuille werken waarbij de samenwerking met collega’s jou ook niet vreemd is. Kortom, een functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid waarin teamwork een must is.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Je volgt en analyseert trends, merk- en marktontwikkelingen middels bezoeken aan bestaande en nieuwe ondernemers, leveranciers en (inter)nationale beurzen.
 • Je adviseert retailers, met name in regio Noord Nederland, ten aanzien van merkenmix / merkensegmentatie / collectie-keuzes.
 • Je rapporteert markt- en omzetontwikkelingen aan directe collega’s, ondernemers en leveranciers.
 • Je realiseert commerciële doelstellingen door, onder andere, het genereren van new business en autonome groei van bestaande klanten.
 • Je begeleidt ondernemersgroepen en initieert verschillende thema’s en programma’s.
 • Je begeleidt ondernemers op alle facetten van de winkel, onder andere marktontwikkelingen, benchmark, personeel, (online) marketing, maar ook bij bedrijfseconomische problemen en financiële uitdagingen.

Wat vragen wij van jou?

Gedreven, enthousiast, ondernemend, netwerkgericht en met een goed cijfermatig inzicht. Je wilt succesvol zijn als ondernemer en je kunt tegelijkertijd ook een adviserende rol op je nemen en als business partner fungeren voor de klant. Jij vindt het leuk om bezig te zijn met het opbouwen en uitbouwen van je klantenportefeuille en deelt graag successen met je team. Jij hebt een enorme drive en bent carrièregericht.

 • HBO werk- en denkniveau op commercieel gebied.
 • Kennis en bovenmatige interesse in online en offline Marketing.
 • Relevante meerjarige ervaring in met name Meubel Merken in het premium segment.
 • Passie voor detailhandel en (zelfstandige) ondernemers.
 • Creatief en initiatiefrijk.
 • Zeer goed bedrijfseconomische cijfermatig inzicht.
 • Zeer goede beheersing van Nederlandse en goede beheersing van Duitse en Engelse taal (in woord en geschrift).
 • Gedegen kennis van MS Office pakket.

Wat hebben wij jou te bieden?

Wij bieden je een fijne, informele werkplek op kantoor in Hoevelaken én de mogelijkheid om thuis te werken. Persoonlijke ontwikkeling, doorgroeimogelijkheden en eigen initiatief vinden wij belangrijk. Zo kun je bij ons onder andere gebruik maken van het online learning platform GoodHabitz om je ontwikkeling een boost te geven. Ook kun je lekker sporten in onze eigen gym in Hoevelaken, zo blijven we allemaal gezond en fit!

Ook bieden wij je:

 • Salarisindicatie tussen de € 4.500 - € 5.500 en 8% vakantiegeld.
 • Een auto van de zaak.
 • 28 vakantiedagen en 38 roostervrije uren per jaar op fulltime basis. Een fulltime werkweek is bij ons op basis van 38,75 uur.
 • Een laptop en telefoon.
 • Een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je thuis aan het werk bent.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Detailhandel, waarbij wij meer dan de helft van de premie betalen.
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid voor het kopen of verkopen van vakantiedagen.

Waar kom je terecht?

Het team - EK Living

Je bent onderdeel van de afdeling Accountmanagement bij EK Living waarin iedereen elkaar helpt en ondersteunt met de afzonderlijke specialismes. Je rapporteert aan de Manager Sales.

EK Living is onderdeel van EK Nederland en levert diensten aan zelfstandige ondernemers die zijn gespecialiseerd in Meubels en ondersteunt de aangesloten ondernemers bij de dagelijkse bedrijfsvoering van hun winkel. Vrijheid en zelfstandigheid staan hierbij altijd centraal. De ondernemer bepaalt zelf welke samenwerking het beste bij haar/hem past. Dit kan variëren van ondersteuning in de back office tot meer intensieve samenwerkingsvormen. De grenzen tussen de samenwerkingsvormen zijn niet zo scherp en varianten zijn ook mogelijk.

EK Nederland 

Op de Nederlandse markt zijn wij actief met onze divisies EK Fashion, EK Living, EK DIY, EK Sport en EK Books. We werken samen met ongeveer 1.500 zelfstandige ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 2.200 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en boeken. 

Onze kernactiviteiten zijn retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Bij EK Nederland zetten zo’n 300 mensen zich met veel passie in om de retailpartners van EK zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zowel in hun winkels als online. 

Tot onze winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere INTERSPORT, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Hubo, Decorette, Topform en Libris/Blz. Daarnaast beschikken we via onze fashiondivisie met onder meer Babyface, Born with Appetite, Marco Manzini en Inshape over internationale topmerken in het dames-, heren-, baby- en kinderkledingsegment. 

*EK Nederland is een handelsnaam van Euretco B.V.

Interesse? 

Ben je direct enthousiast en kun je niet wachten om jezelf aan ons voor te stellen? Solliciteer dan meteen! 

Heb je vragen of wil je meer informatie over de procedure?

Neem dan contact op via ons contactformulier op onze website.

Niet voor jou, wel voor een andere professional? 

Past de rol je niet of ben je nu niet (actief) op zoek, maar kan je wel iemand aanbevelen? Deel deze vacature dan vooral!  

Interesse in andere vacatures?

Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan verder bij onze vacatures.

 

Acties