Business Analist EK Sport

Vacaturekenmerken

BUSINESS ANALIST

Bij EK Sport zijn wij de expert op het gebied van sport. Mensen in staat stellen om te sporten is onze dagelijkse passie. Hiervoor zijn verschillende inzichten nodig op het gebied van data. Daarom zijn we op zoek naar jou! Klaar om met ons deze wedstrijd aan te gaan met jouw expertise als business analist? Welke schoenen verkopen beter, die van Frenkie of toch Messi? Hebben we voldoende padelrackets? Past alles binnen budget en waar zie jij nog kansen voor ontwikkeling?

Onze missie is om het belangrijkste datacentrum te worden van de sport supply chain in Nederland, waarin we alle online en offline kansen benutten op basis van data. Je werkt in deze functie voor merken als Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot en RSO Sport.

Wat ga je doen?

Als Business Analist ben je verantwoordelijk voor het achterhalen van de rapportagebehoeftes van EK Sport en haar stakeholders met als doel onze ondernemers te ondersteunen. Je beantwoordt deze behoefte door middel van rapportages die concrete oplossingen bieden. Je adviseert ze bijvoorbeeld over rendement en de marktpositie om daarmee de commerciële en bedrijfseconomische doelstellingen te realiseren. Je opereert op het raakvlak tussen IT en Business en bent het eerste aanspreekpunt voor onze interne en externe contacten. Je adviseert met betrekking tot diverse periodieke rapportages, management- en stuurinformatie aan de eigen organisatie en relaties.

Als Business Analist binnen EK Sport maak je onderdeel uit van de afdeling Business Operations. Je rapporteert aan de Teamleider Supplychain & Business Intelligence.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van data en analytics en bezit over goede analytische vaardigheden
 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding
 • Je kan complexe data uitstekend vertalen naar concrete oplossingen en dit versimpeld aan iedereen uitleggen
 • Je hebt uitstekende adviesvaardigheden en weet te overtuigen
 • Je bent proactief en kan goed in een team werken
 • Je houdt ervan om kennis omtrent Retail, BI en data-oplossingen up-to-date te houden
 • Je hebt eerder gewerkt met BI-tools en kan goed overweg MS Office

Voor deze functie zoeken wij iemand met een afgeronde HBO opleiding en een aantal jaren relevante werkervaring in een soortgelijke analytische en adviserende functie. Naast commercieel inzicht is affiniteit met IT en processen een vereiste om de functie goed te kunnen invullen. Je kunt uitstekend met MS Office en BI-tools (Power BI of Microstrategy is een pré) omgaan en je beschikt over goede sociale-, advies- en presentatie vaardigheden. Daarnaast heb je passie voor sport en retail.

Wat bieden wij je?

Wij bieden je een fijne, informele werkplek op kantoor in Hoevelaken én de mogelijkheid om thuis te werken. Persoonlijke ontwikkeling, doorgroeimogelijkheden en eigen initiatief vinden wij belangrijk. Zo kun je bij ons onder andere gebruik maken van het online learning platform GoodHabitz om je ontwikkeling een boost te geven. Ook kun lekker sporten in onze eigen gym in Hoevelaken.

Ook bieden wij je:

 • Een marktconform salaris op basis van je kennis en ervaring
 • 8% vakantiegeld bovenop je salaris
 • 28 vakantiedagen en 38 roostervrije uren per jaar op fulltime basis
 • Een laptop
 • Reiskostenvergoeding voor de dagen dat je naar kantoor gaat en een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je thuis aan het werk bent
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Detailhandel waarbij wij meer dan de helft van de premie betalen
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid voor het kopen of verkopen van vakantiedagen

Waar kom je terecht?

Op de Nederlandse markt zijn wij actief met onze divisies EK Fashion, EK Living, EK DIY, EK Sport en EK Books. We werken samen met ongeveer 1.500 zelfstandige ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 2.200 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en boeken.

Onze kernactiviteiten zijn retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Bij EK Nederland zetten zo’n 300 mensen zich met veel passie in om de retailpartners van EK zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zowel in hun winkels als online.

Tot onze winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere INTERSPORT, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Hubo, Decorette, Topform en Libris/Blz. Daarnaast beschikken we via onze fashiondivisie met onder meer Babyface, Born with Appetite, Marco Manzini en Inshape over internationale topmerken in het dames-, heren-, baby- en kinderkledingsegment.

De afdeling Business Operations is het administratieve orgaan van de afdeling Sport. De belangrijkste bouwstenen van de afdeling zijn: klantgerichte aanpak, kwaliteit, resultaatgerichtheid, samenwerking en procesverbetering. De afdeling bestaat uit 4 onderdelen: Data, Digital Content, Supply Chain en Business Intelligence.

De werksfeer is open, direct en ongedwongen. Hou je van sport, wil je graag werken bij de marktleider in sportretail en voldoe je aan de criteria, dan zijn wij op zoek naar jou!

* EK Nederland is een handelsnaam van Euretco B.V.

Interesse?

Ben je direct enthousiast en kun je niet wachten om jezelf aan ons voor te stellen? Solliciteer dan meteen!

Wil je meer weten?

Neem dan contact op via ons contactformulier op onze website.

Niet voor jou, wel voor een andere professional?

Past de rol je niet of ben je nu niet (actief) op zoek, maar kan je wel iemand aanbevelen? Deel deze vacature dan vooral!

Acties