Category Manager

Vacaturekenmerken

 

CATEGORY MANAGER (o.a. Intersport en Runnersworld)

Van passie voor sport je beroep maken. Dat doet de Category Manager Sport van EK Retail, door in de wereld van sport te duiken en een toekomstvisie te ontwikkelen voor deze dynamische categorie. Je hebt sterke affiniteit met sport en verstand van retail. Jij ondersteunt ondernemers met concrete acties, marketingtools, assortimentskeuzes en pricingadvies om hen maximaal te ontzorgen en bij te dragen aan het totale resultaat.

Wat ga je doen?

De Category Manager Sport gaat met een gefundeerde categorievisie het verschil maken voor sportend Nederland. Je bent onderdeel van het commerciële team en rapporteert aan de Manager Marketing & Category Management EK Sport, met als belangrijkste doel het categoriemanagement naar een hoger niveau te tillen. De focus ligt op de INTERSPORT-formule. Er wordt veel samengewerkt met de internationale collega’s: de Category Manager Sport levert samen met hen een belangrijke bijdrage aan de internationale categorieplannen.

De overkoepelende missie van de Category Manager Sport is om als categorie-expert een vertrouwensband met ondernemers op te bouwen en hen maximaal te ondersteunen bij hun business. Hiervoor is gedegen kennis van de categorie vereist. Data vormen een bron van kennis, daarnaast haal je informatie uit winkelbezoeken, klantobservaties en input van de ondernemers zelf. Het is zaak om zeer dicht op de markt te zitten en data en trends te analyseren om gefundeerde strategische en tactische keuzes te maken wat betreft assortiment, product marketing, promoties en pricing.

“De dynamiek van de markt, de sportsector waarin je werkt, de vrijheid die je krijgt bij ons, het internationale karakter en de doorgroeimogelijkheden maken dit een zeer aantrekkelijke job voor een ambitieuze retailexpert die zowel praktisch als strategisch impact wil maken.” – Olaf de Boer, Managing Director EK Sport

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met categoriemanagement, bij voorkeur binnen retail en/of FMCG
 • Je bent een relatiebouwer
 • Je bent ondernemend
 • Je bent strategisch en tactisch

Gezocht wordt naar een sportieve enthousiasteling die zelfstandig aan de slag kan gaan en daarbij kan terugvallen op gedegen retail- en categoriemanagement skills, bij voorkeur opgedaan binnen de retail of met fast moving consumer goods (FMCG). Verbinding zoeken en aansluiting vinden met wat er op de winkelvloer leeft is essentieel om een vertrouwensband en een sterke samenwerking met ondernemers op te bouwen.

Naast een hands-on-mentaliteit, een groot zelfstartend vermogen en inzicht in de klant, is het ook belangrijk dat de Category Manager Sport verbinding weet te leggen met afdelingen zoals Marketing, Retail en Business Operations. Werken bij EK is net topsport: continu de lat hoger leggen om verwachtingen van klanten te overtreffen en daarnaast genoeg tijd inruimen om de batterij weer op te laden. De sfeer is ongedwongen, met ruimte voor humor en fun maar ook met een gezonde prestatiedrang. De Category Manager moet een belangrijke nieuwe speler in het EK Sport-team worden.

Wat hebben wij jou te bieden?

Wij bieden je een fijne, informele werkplek op kantoor in Hoevelaken én de mogelijkheid om thuis te werken. Persoonlijke ontwikkeling, doorgroeimogelijkheden en eigen initiatief vinden wij belangrijk. Zo kun je bij ons onder andere gebruik maken van het online learning platform GoodHabitz om je ontwikkeling een boost te geven. Ook kun je lekker sporten in onze eigen gym in Hoevelaken, zo blijven we allemaal gezond en fit!

Ook bieden wij je:

 • Salarisindicatie tussen de € 4.000 - € 5.000 met een bonusregeling en 8% vakantiegeld, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • 28 vakantiedagen en 38 roostervrije uren per jaar op fulltime basis (38,75 uur)
 • Een laptop en telefoon
 • Een leaseauto
 • Thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je thuis aan het werk bent
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Detailhandel waarbij wij meer dan de helft van de premie betalen
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid voor het kopen of verkopen van vakantiedagen
 • Leuke trips en uitjes naar het buitenland

Waar kom je terecht?

EK Sport is één van de business units van EK Nederland. Binnen de business unit Sport kennen wij de formules Intersport Nederland, The Athlete’s Foot, Runnersworld en leveren we een dienstenpakket voor de vrije aangesloten sportondernemers, te weten RSO (Retail Samenwerkingsorganisatie). EK Sport ondersteunt de aangesloten ondernemers bij de dagelijkse bedrijfsvoering, onder andere op het gebied van Marketing, Inkoop en Retail van hun winkel.

Op de Nederlandse markt is EK actief met de divisies EK Fashion, EK Living, EK DIY, EK Sport en EK Books. Er wordt samengewerkt met ongeveer 1.500 zelfstandige ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 2.200 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en boeken. De kernactiviteiten van EK zijn retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandige ondernemers. Bij EK Nederland* zetten zo’n 300 mensen zich met veel passie in om retailpartners zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zowel in hun winkels als online.

Onder de winkelformules binnen EK Sport vallen onder andere INTERSPORT, Runnersworld, The Athlete’s Foot en een grote groep zelfstandige ondernemers die onder hun eigen naam onderneemt. De sportmarkt is in ontwikkeling en er vindt steeds meer consolidatie plaats.

* EK Nederland is een handelsnaam van Euretco B.V.

Interesse?

Ben je direct enthousiast en kun je niet wachten om jezelf aan ons voor te stellen? Solliciteer dan meteen!

Heb je vragen of wil je meer informatie over de procedure?

Neem dan contact op via ons contactformulier op onze website.

Niet voor jou, wel voor een andere professional?

Past de rol je niet of ben je nu niet (actief) op zoek, maar kan je wel iemand aanbevelen? Deel deze vacature dan vooral!

Acties