Inkoopassistent Boeken

Vacaturekenmerken

 

Libris Blz. B.V. (onderdeel van EK retail) is op zoek naar een gedreven collega voor de functie van Inkoopassistent. Wil jij werken in een gezellig team en word je blij van boeken? Dan is dit een mooie kans!

INKOOPASSISTENT BOEKEN

Binnen de boekenbranche is Libris Blz. B.V. de meest toonaangevende boekhandelsorganisatie met een marktaandeel van ruim 20% in de boekenmarkt.

Libris.nl is de webwinkel van meer dan 200 Libris en Blz.-boekhandels.

Wat ga je doen?

Ter ondersteuning van de afdeling Inkoop zijn we op zoek naar een integere, betrokken en taakgerichte Inkoopassistent met een talent voor organiseren. Een Inkoopassistent speelt een centrale rol binnen de organisatie en werkt nauw samen met het hoofd inkoop en de andere Inkoopassistent. In deze functie heb je veel afwisseling en toegang tot veel leesvoer. Als één van de eerste in de markt zie je welke nieuwe titels gaan verschijnen. Er is aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tevens heb je de kans tot het opbouwen van een groot netwerk binnen het boekenvak. Je kunt meedenken over en werken aan nieuwe ontwikkelingen in het boekenvak.

De functie

Je helpt bij het beheer en de ontwikkeling van het inkoopsysteem dat wij onderhouden voor de aangesloten boekhandels:

 • Je ondersteunt boekverkopers op het gebied van inkoop.
 • Je helpt mee met het beoordelen van nieuwe boeken en de herbevoorrading t.b.v. de aangesloten boekhandels.
 • Je onderhoudt contact met ondernemers en boekverkopers per e-mail en telefoon.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de dagelijkse communicatie richting de boekverkopers.
 • Samen met je collega's van inkoop organiseer je de Libris Blz. Inkoopbeurzen.
 • Je werkt nauw samen met de afdeling Marketing met betrekking tot marketinguitingen en content voor Libris.nl.
 • Je onderhoudt contacten met uitgevers en brancheorganisaties.
 • Administratieve afhandeling van diverse inkooptaken.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding.
 • Je bent ongeveer 0,8 – 1 fte beschikbaar.
 • Minimaal 1-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent oplossingsgericht en klantvriendelijk.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Beheersing Engelse taal is een pre.
 • Je kunt goed overweg met Microsoft Office-programma’s.

Wat hebben wij jou te bieden?

Wij bieden je een fijne, informele werkplek op kantoor in Hoevelaken én de mogelijkheid om thuis te werken. Persoonlijke ontwikkeling, doorgroeimogelijkheden en eigen initiatief vinden wij belangrijk. Zo kun je bij ons onder andere gebruik maken van het online learning platform GoodHabitz om je ontwikkeling een boost te geven. Ook kun je lekker sporten in onze eigen gym in Hoevelaken, zo blijven we allemaal gezond en fit!

Ook bieden wij je:

 • Salarisindicatie tussen de € 2.800 - € 3.500 en 8% vakantiegeld, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • 28 vakantiedagen en 38 roostervrije uren per jaar op fulltime basis. Fulltime is bij ons een 38,75-urige werkweek.
 • Een laptop en telefoon.
 • Reiskostenvergoeding voor de dagen dat je naar kantoor gaat en een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je thuis aan het werk bent.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Detailhandel, waarbij wij meer dan de helft van de premie betalen.
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid voor het kopen of verkopen van vakantiedagen.

Waar kom je terecht?

De afdeling Inkoop heeft een centrale rol binnen de organisatie (16 personen) en bestaat uit drie medewerkers die dagelijks de winkels ondersteunen en contact onderhouden met uitgevers en branche-organisaties.

De afdeling Inkoop is onderdeel van Libris Blz. B.V. en is een hecht team. Er heerst een open cultuur en medewerkers krijgen veel vertrouwen en zijn verantwoordelijk voor eigen taken.

Libris is een samenwerking tussen ruim 100 zelfstandige boekhandels. Elke Libris-boekhandel heeft zijn eigen karakter en unieke uitstraling. Waar het merk Libris vooral voor staat is een gemeenschappelijk gevoel voor kwaliteit, liefde en kennis voor en over het boek.

Wat de winkels bindt, is het brede assortiment literaire, informatieve, actuele en bijzondere uitgaven. Libris-boekhandels zijn herkenbaar aan hun brede boekenassortiment, sterke lokale uitstraling en kwaliteit in service. Niet voor niets luidt de pay-off Libris {vol van boeken}. Die bevlogenheid zie je ook terug in de sponsoring-activiteiten, zoals de bekende Libris Literatuur Prijs, met veel landelijke media-exposure. Ook sponsort Libris de gewaardeerde Libris Geschiedenis Prijs waarmee historische boeken worden bekroond en een algemeen publiek aanspreken.

Blz. is een samenwerkingsverband tussen bijna 100 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Ook bij Blz. staan de liefde voor het boek en de breedte van het assortiment centraal. Libris en Blz zijn retailformules van EK Retail. EK Retail is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met circa 1.900 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode,  sport en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt ruim € 2,3 miljard.

EK Nederland

EK Nederland (onderdeel van onze Europese moederorganisatie EK) is de grootste retail-serviceorganisatie van Nederland. Op de Nederlandse markt zijn wij actief met onze divisies EK Fashion, EK Living, EK DIY, EK Sport en EK Books. We werken samen met ongeveer 1.500 zelfstandig ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 2.200 winkels in de branches mode, wonen, doe-het-zelf, sport en boeken (o.a. INTERSPORT, Runnersworld, Hubo, Decorette en Libris/Blz.).

Onze kernactiviteiten zijn retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Bij EK Nederland zetten zo’n 300 mensen zich met veel passie in om de retailpartners van EK zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zowel in hun winkels als online.

* EK Nederland is een handelsnaam van Euretco B.V.

Interesse?

Ben je direct enthousiast en kun je niet wachten om jezelf aan ons voor te stellen? Solliciteer dan meteen!

Heb je vragen?

Vragen of meer informatie over de procedure? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Niet voor jou, wel voor een andere professional?

Past de rol je niet of ben je nu niet (actief) op zoek, maar wil je wel iemand aanbevelen? Deel deze vacature dan vooral!

Acties