Medewerker Klantenservice Libris.nl

Vacaturekenmerken

KLANTENSERVICE MEDEWERKER LIBRIS.NL

Libris.nl (onderdeel van EK Nederland) is op zoek naar een gedreven collega voor de functie van Klantenservice medewerker. Wil jij werken in gezellig team en word je blij van boeken? Dan is dit een mooie kans!

Als Klantenservice medewerker bij Libris.nl ben je medeverantwoordelijk voor de hulp aan en het behoud van de (online) klant, telefonisch of via e-mail.

Wat ga je doen?

De afdeling klantenservice is vaak het eerste directe contact met de klanten van Libris.nl en de aangesloten boekhandels. Daarmee neemt de afdeling een centrale positie in in de Libris Blz.-organisatie. De afdeling bestaat uit drie medewerkers die samen zorg dragen voor de bereikbaarheid van de klantenservice gedurende 5 dagen per week, van 09.00u tot 18.00u. De vragen die voorkomen hebben met name betrekking op de bestellingen van boeken, ebooks en ereaders.

De afdeling klantenservice van Libris.nl is onderdeel van de marketing afdeling (10 personen) die verantwoordelijk is voor alle online en offline campagnes en reguliere uitgaven van Libris, Blz. en Libris.nl. Daarnaast organiseert de afdeling Bookstore Day en de Libris Inspiratiedag en is nauw betrokken bij de Libris Literatuur Prijs en de Libris Geschiedenis Prijs.

Libris.nl is de webwinkel van meer dan 200 Libris en Blz.-boekhandels. Binnen de boekenbranche zijn Libris en Blz. samen de meest toonaangevende boekhandelsorganisatie met een marktaandeel van ruim 20% in de boekenmarkt.

Je gaat o.a. de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 • Je neemt de klantenservice telefoon aan en beantwoordt e-mails van klanten van Libris.nl.
 • Je helpt de klant, registreert de behandeling en afhandeling van klantvragen en speelt ze, indien nodig, door naar de tweedelijns klantenservice.
 • Je ontvangt en verwerkt retouraanvragen en pakketten.
 • Je ondersteunt de aangesloten boekhandels bij vragen over internetbestellingen en leveringen vanuit de boekhandel.
 • Je helpt klanten bij technische problemen met ereaders en ebooks.
 • Je controleert de voorraadpositie van ereaders en boeken en rapporteert de afwijkingen.

Wat vragen wij van jou?

 • MBO werk- en denkniveau en minimaal 1 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht.
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift.
 • Gedegen kennis van de MS Office pakketten.
 • Jouw kernwoorden zijn: gedreven, daadkrachtig, teamplayer, nauwkeurig, positief en flexibel.

Wat hebben wij jou te bieden?

Wij bieden je een fijne, informele werkplek op kantoor in Hoevelaken én de mogelijkheid om thuis te werken. Persoonlijke ontwikkeling, doorgroeimogelijkheden en eigen initiatief vinden wij belangrijk. Zo kun je bij ons onder andere gebruik maken van het online learning platform GoodHabitz om je ontwikkeling een boost te geven. Ook kun je lekker sporten in onze eigen gym in Hoevelaken, zo blijven we allemaal gezond en fit!

Ook bieden wij je:

 • Een marktconform salaris en 8% vakantiegeld.
 • 28 vakantiedagen en 38 roostervrije uren per jaar op fulltime basis.
 • Een laptop en telefoon.
 • Reiskostenvergoeding voor de dagen dat je naar kantoor gaat en een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je thuis aan het werk bent.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Detailhandel waarbij wij meer dan de helft van de premie betalen.
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid voor het kopen of verkopen van vakantiedagen.

Waar kom je terecht?

Binnen Libris.nl werken circa 115 zelfstandige boekhandels samen, vooral op het gebied van inkoop en marketing. Het merk Libris.nl staat vooral voor een gemeenschappelijk gevoel voor kwaliteit, liefde en kennis voor en over het boek. Elke Libris-boekhandel heeft zijn eigen karakter en unieke uitstraling. Wat de winkels bindt, is het brede assortiment literaire, informatieve, actuele en bijzondere uitgaven.

Libris-boekhandels zijn herkenbaar aan hun brede boekenassortiment, sterke lokale uitstraling en kwaliteit in service. Niet voor niets luidt de pay-off Libris.nl {vol van boeken}. Die bevlogenheid zie je ook terug in de sponsoring-activiteiten, zoals de bekende Libris Literatuur Prijs, met veel landelijke media-exposure. Ook sponsort Libris de gewaardeerde Libris Geschiedenis Prijs waarmee historische boeken worden bekroond en een algemeen publiek aanspreken.

Blz. is een samenwerking tussen circa 95 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels. Ook bij Blz. staan de liefde voor het boek en de breedte van het assortiment centraal. Libris en Blz. zijn retailformules van EK Nederland.

Interesse?

Ben je direct enthousiast en kun je niet wachten om jezelf aan ons voor te stellen? Solliciteer dan meteen!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Marcel de Groot (Marketing manager) op telefoonnummer 033-2532226.

Vragen of wil je meer informatie over de procedure? Neem dan contact op via het contactformulier op onze website https://werkenbij.ek-retail.com/portal-over-het-bedrijf/sollicitatieprocedure.

Niet voor jou, wel voor een andere professional?

Past de rol je niet of ben je nu niet (actief) op zoek, maar kan je wel iemand aanbevelen? Deel deze vacature dan vooral!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Acties